Geschiedenis

Con Amore is op 16 juni 1930 opgericht als mandolinevereniging. Na een aantal jaren is de vereniging overgegaan in een fanfarebezetting. In die beginjaren werd vooral op plaatselijke gelegenheden en festivals in de directe omgeving van Oosterhout opgetreden. In de periode 1940-1945 werd vanwege de oorlog geen muziek gemaakt. Hierna moest het gezelschap weer helemaal opnieuw beginnen. Er werden zelfs koperen granaathulzen uit de oorlog ingezameld om muziekinstrumenten van te laten maken…

De vereniging heeft zich in de jaren hierna op niveau gebracht door deelname aan muziekconcoursen. Daar moest veel voor worden gerepeteerd. In 1978 is de fanfare een harmonie geworden en is tot grote bloei gekomen, na een zwaar dieptepunt eind jaren zestig toen er nog maar 7 leden over waren. Rond 1950 was er ook een tamboerkorps, dat in die periode en hun categorie als beste van Nederland gold. Die prestatie is in de jaren zeventig nog eens met succes herhaald.

Tegenwoordig bestaat de muziekvereniging uit een harmonie en een jeugdorkest. Er wordt vooral toegewerkt naar grote concerten, zoals het jaarlijkse Galaconcert en het tweejaarlijkse Winterconcert. maar er wordt ook nog op straat gespeeld, zoals met Koninginnedag en met de Sinterklaasintocht in Oosterhout en Slijk-Ewijk. En natuurlijk met de jaarlijkse doorkomst van de 4-Daagse in Oosterhout.

Con Amore speelt nog steeds een belangrijke rol in het (culturele) leven in Oosterhout en omstreken. We streven ernaar die rol zo goed mogelijk te blijven vervullen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram