Het orkest

Con Amore is een muziekvereniging uit het Gelderse dorp Oosterhout, dat uit 35 enthousiaste, veelal jonge muzikanten (m/v) bestaat. Alle instrumenten, die kenmerkend zijn voor een harmonieorkest zijn bij ons aanwezig: piccolo, fluit, hobo, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, euphonium, bastuba, bas, basgitaar en slagwerk. Mede dankzij deze grote bezetting zijn wij in staat een bijzonder breed repertoire te spelen. Veel originele muziek van hedendaagse componisten, maar ook arrangementen uit de wereld van pop, film en musical vinden hun weg naar onze lessenaars.

Het muzikale niveau van onze leden varieert: We hebben zowel ervaren als nog niet zo doorgewinterde muzikanten. Een groot deel van ons orkest is nog jong – zeg van 15 tot 25 jaar. En natuurlijk zijn er ook wat muzikanten die wat grijzer zijn…..

Wij repeteren iedere week op de vrijdagavond van 20:00 u tot 22:15 uur in Dorpshuis De Schakel in Oosterhout. Tijdens deze repetities worden alle uitvoeringen door onze dirigent op een goede, opgewekte sfeer voorbereid.

 

Dirigent  Jesse van Lankveld

Bij deze geboren en getogen Brabander is muziek met de paplepel ingegoten. Hij is opgegroeid in een erg muzikaal gezin en sinds de basisschool wist Jesse al dat hij later dirigent wilde worden. Zijn grote voorbeeld was André Rieu en later werd dat Arjan Tien, dirigent van de Marinierskapel.

Jesse begon zijn muzikale carrière op trompet. In 2010 heeft hij noodgedwongen de overstap gemaakt naar de hoorn, omdat dat in het orkest waar hij speelde een uitstervend ras aan het worden was. Hij heeft zijn hart verloren aan de hoorn. Hij noemt de hoorn zelf de ziel en warmte van een orkest en het zegt ook veel over zijn persoonlijkheid; een goed oplettende onopvallende teamspeler, gespitst op ordening en precisie, heeft aandacht voor details en is vooral ondersteunend.

Jesse heeft aan het conservatorium in Tilburg zijn directie HaFaBra behaald met als bijvak piano en hoorn. Hij heeft een voorliefde voor Spaans Zuid-Amerikaanse muziekstijlen.

Na het conservatorium is Jesse naast dirigeren ook als docerend musicus aan de slag gegaan. Hij kwam er al snel achter dat daar voor hem niet de uitdaging lag. Inmiddels werkt hij overdag als rijinstructeur wat veel overeenkomsten heeft met het dirigeren van een orkest. Je werkt samen ergens naartoe en het vraagt om goede didactische vaardigheden. Daarnaast is een vleug innovatie en creativiteit bij beide een welkome vaardigheid die hij dan ook graag toepast. Een ideale combinatie waarin Jesse zich als een vis in het water voelt.

Momenteel is Jesse ook dirigent van Harmonie Stad Grave en Koninklijke erkende Harmonie Oude Post te ’s Hertogenbosch. Daarnaast speelt hij zelf nog hoorn bij een harmonie in Erp en bespeelt hij trompet en trombone in 2 blaaskappellen. Een heuse ambitieuze bezige bij dus.

De ambitie voor Con Amore is er volgens Jesse, om er te zijn voor en door de gemeenschap en samen muziekmaken op een zo hoog mogelijk niveau, maar dat het wel ontspannend blijft.

Con Amore kan zich met deze dirigent opmaken voor een periode met veel Spaans Zuid-Amerikaanse muziek en Jesse belooft dat de meest onmogelijke kunststromingen samengebracht zullen gaan worden op 1 podium.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram