Unieke samenwerking

Unieke samenwerking tussen basisschool SamSam en muziekvereniging
Con Amore

 

Op vrijdag 13 april jl. vond er in dorpshuis De Schakel een bijzonder concert plaats. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisschool SamSam en de leden van  muziekvereniging Con Amore vonden elkaar met musiceren. Onder leiding van vakleerkracht Jenny Thorissen  en de dirigent van Con Amore Jan Nellestijn, werd het publiek muzikaal betoverd met  aansprekende liedjes. Con Amore zorgde voor een stevige begeleiding, de kinderen zongen en gaven met behulp van echte instrumenten verrassende ritmische accenten. Ze brachten onder meer ‘Hoepel op Jack,  ten gehore, een Nederlandse versie van ‘Hit the road, Jack’. Het was een lust voor het oor maar zeker ook voor het oog om te zien hoe de kinderen in de muziek opgingen.

Het concert vormde  een hoogtepunt in de samenwerking die er sinds 2016 is tussen de muziekvereniging en de school. Dit alles in het kader van het project ‘Muziekimpuls’, waarvoor het ministerie van Onderwijs  een subsidie beschikbaar heeft gesteld.

‘Muziekimpuls’  verhoogt op deze manier de kwaliteit en diversiteit van het muziekonderwijs op SamSam en Con Amore hoopt op deze manier nieuwe jonge leden te verwerven.

 Snuffelcursus muziekinstrumenten

 

Voor de kinderen vanaf groep 5 biedt muziekvereniging Con Amore vanaf 14 mei 2018 een snuffelcursus aan. Tot de zomer kunnen de leerlingen les krijgen op een instrument. Er worden lessen aangeboden op instrumenten die passen binnen het orkest. Dit kan zijn: 

  • koperinstrument (trompet, tuba, hoorn). De lesdag is op maandag.
  • slagwerk De lesdag is op maandag
  • houtinstrument (klarinet, saxofoon, dwarsfluit). De lesdag voor saxofoon en klarinet is op donderdag en voor dwarsfluit op vrijdag.

 

De kosten voor deze cursus zijn € 70,00 en bestaat uit 7 lessen, tot de zomervakantie. Na de snuffelcursus kunnen de kinderen natuurlijk verder gaan met muziekles en lid worden van onze muziekvereniging.

 

Heb je interesse in deze snuffelcursus en weet je ook al op welk instrument? Geef je dan op bij de opleidingscommissie van Con Amore, via het volgende mailadres: Conamore_opleiding@live.nl

 

 

 


Terug naar overzicht