Nieuwsbrief cv De Wielewoalers

Uit de Nieuwsbrief van cv De Wielewoalers, november 2012

 

De jubileumprins van De Wielewoalers is niemand minder dan onze voorzitter
Jan Janssen. Voor De Wielewoalers geen onbekende. Hij is geen direct lid van de vereniging maar wel erg betrokken bij De Wielewoalers. In oktober wordt zijn schuur omgebouwd tot oliebollenbakkerij voor de jaarlijkse oliebollenactie van de vereniging.
Hij is de muzikaal leider van hofkapel de Noc Eroma’s en daarmee muzikaal verantwoordelijk voor zowel de pronkzittingen, prinsenreceptie en carnavalsmis. Ook menig Nölerhoutse buut en carnavalslied kwamen/komen van zijn hand, zowel schrijvend maar ook regelmatig uitvoerend. Daarnaast is hij “ambtenaar van de burgerlijke stand” tijdens de Wielewoalerbruiloften op carnavalsdinsdag.

 
Hij heeft als naam gekozen, Prins Jan van Grad, waarmee hij zijn vader, één van de medeoprichters van De Wielewoalers en tevens eerste erelid van de vereniging, een beetje wilt herdenken en deelgenoot wilt maken van dit fantastische jubileum. Het Oosterhoutse verenigingsleven staat hoog bij de prins in het vaandel en is zelf het meest actief als voorzitter van muziekvereniging Con Amore. Vandaar zijn motto voor komend jubileumjaar`als er maar muziek in zit`. Prins Jan van Grad wordt bijgestaan door de hofdames Maria Huting en Bea Aalmers die beide ook lid zijn van de Oosterhoutse muziekvereniging.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.