Het orkest

Con Amore is een muziekvereniging uit het Gelderse dorp Oosterhout, dat uit 50 enthousiaste, veelal jonge muzikanten (m/v) bestaat. Alle instrumenten, die kenmerkend zijn voor een harmonieorkest zijn bij ons aanwezig: piccolo, fluit, hobo, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, euphonium, bastuba, bas, basgitaar en slagwerk. Mede dankzij deze grote bezetting zijn wij in staat een bijzonder breed repertoire te spelen. Veel originele muziek van hedendaagse componisten, maar ook arrangementen uit de wereld van pop, film en musical vinden hun weg naar onze lessenaars.

 

Het muzikale niveau van onze leden varieert: We hebben zowel ervaren als nog niet zo doorgewinterde muzikanten. Een groot deel van ons orkest is nog jong – zeg van 15 tot 25 jaar. En natuurlijk zijn er ook wat muzikanten die wat grijzer zijn…..

 

Wij repeteren iedere week op de vrijdagavond van 20.00 u tot 22.15 u in Dorpshuis De Schakel in Oosterhout. Tijdens deze repetities worden alle uitvoeringen door onze dirigent op een goede, opgewekte sfeer voorbereid.

 

Dirigent

 

Dirigent Jan Nellestijn (57 jaar; woonachtig in De Steeg) is een ervaren rot in de harmonie- en fanfare wereld. Als jongetje van 6 wist hij al dat hij trompettist wilde worden, net zoals zijn vader. Hij heeft diverse opleidingen gedaan; naast trompet ook nog directie en compositie. Hij heeft als trompettist ruim 10 jaar bij de Johan Friso kapel gespeeld. En is een bekend dirigent/arrangeur/componist binnen de (blaas)muziekwereld. Jan staat op dit moment ook voor het studentenorkest (Qharmony) van de Radboud Universiteit en harmonie St. Jan uit Kilder.

 

Het enthousiasme van de muzikanten van Con Amore spreekt hem aan. “Het is belangrijk dat het enthousiasme wederzijds voelbaar is”. Zijn doel is om het muziekniveau op peil te houden en ook te verbeteren: “het moet altijd voelen dat het beter wordt”. U kunt zich wel voorstellen dat wij blij zijn met deze nieuwe dirigent!

Meer info over Jan Nellestijn: www.jnmusic.nl

 

Jan Nellestijn

 

 

Rudy Böhmer, die ruim twintig jaar bij ons het dirigeerstokje hanteerde, is zijn vaste vervanger.